من می خوام بدونم کدوم یکی از گیاهانی که تولید میوه ی خوراکی می کنن توانایی بکرزایی دارن ؟
سیب و گلابی و زردآلو و هلو رو می دونم موز رو هم که Dianella جان گفت این توانایی رو
داره ولی بجز اینا بازم هم گیاهان دیگه ای هستن که قادر به بکرزایی باشه
من می خوام بدونم کدوم یکی از گیاهانی که تولید میوه ی خوراکی می کنن توانایی بکرزایی دارن ؟
سیب و گلابی و زردآلو و هلو رو می دونم موز رو هم که Dianella جان گفت این توانایی رو
داره ولی بجز اینا بازم هم گیاهان دیگه ای هستن که قادر به بکرزایی باشه
سلام مسلم جاننوشته شده توسط moslem.b
در ضمن يادم رفت اينو بگم كه پرتقال هم جزو ميوه هايي هست كه قادر به پارتنوكارپي هستش. به طور كلي ميوه ها با به كار بردن غلظتهاي متفاوتي هورمون اكسين بدون لقاح قادر هستن ميوه توليد كنن. مكانيسم توليد ميوه در اين گياهان اينه كه بعد از لقاح و تشكيل تخم هورمون اكسين در تخم لقاح يافته توليد ميشه كه باعث رشد فرابر ميوه و تشكيل ميوه هستش. حالا براي به دست آوردن ميوه هاي مرغوبتر از نظر تجاري ميان از لقاح شكوفه هاي گياه مورد نظر جلوگيري مي كنن و در عوض به صور مصنوعي غلظتهاي معين شده از هورمون اكسين رو اسپري مي كنن روي گياه و فرابر ميوه شروع به رشد مي كنه مثل پرتقال هاي بدون دانه اي كه حتما ديدي. و در كل ميوه هاي خانواده رزاسه كه اهميت كشاورزي دارن رو به طريق پارتنوكارپي عمل ميارن مثل همين سيب-گلابي-پرتقال-هلو و ... كه همگي از همين خانواده بوده و اهميت كشاورزي و اقتصادي دارن.
موفق باشي
فعلا
انجیر هم بروش پاتنوکارپی تولید میشود
فرستاده شده از UQM13Aِ من با Tapatalk
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)