تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 1 از 5 12345 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 47

نام تاپيک: توصیه های غذایی در ماه رمضان

  1. #1
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض توصیه های غذایی در ماه رمضان

    چه غذاهایی برای وعده‌های افطاری و سحری مناسب‌ترند؟ برای رفع یبوست ناشی از كمبود مصرف مایعات در طول روزهای این ماه، باید چه كار كرد؟ آیا فعالیت‌های بدنی هم در طول ایام این ماه مبارك، توصیه می‌شود؟ كدام دسته از بیماران باید از روزه‌ گرفتن پرهیز كنند؟ و... پاسخ به این سوال‌ها را از زبان كارشناسان بخوانید.

    دكتر عباس شجاعی، متخصص علوم تغذیه دانشگاه اصفهان:
    هنگام‌ ‌سحر از خوردن غذاهای خشك نظیر كوكوسبزی، كوكو سیب‌زمینی، كتلت و‌ ‌گوشت‌های سرخ شده مثل كباب، جوجه كباب و ماهی خودداری كنید. این غذاها به همراه غذاهایی كه ادویه زیادی می‌طلبد، باعث عطش زیاد و‌ ‌ترشیدگی معده می‌شوند. تمام روزه‌داران و خصوصا آنها كه دچار بیماری‌های گوارشی و معده‌ ‌هستند، سعی كنند از خوردن این غذاها بپرهیزند و یا از لیمو‌ ‌ترش، ماست و سبزی خوردن در كنار این غذاها استفاده كنند. روزه‌داران در سحر یا افطار هم باید از مصرف زیاد غذاهای‌ ‌شیرین و چرب مانند زولبیا و بامیا برای‌ ‌پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی و ترش كردن و سوزش سر معده، پرهیز‌ ‌كنند. مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و‌ ‌كالباس نیز در سحری یا افطاری مناسب نیست زیرا این غذاها زمینه بروز‌ ‌ناراحتی‌های گوارشی نظیر ترش كردن را فراهم‌ ‌می‌كنند.

    دكتر ربابه شیخ‌الااسلام، مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
    افراد روزه دار همانند زمانی كه روزه‌دار نیستند باید ۳ وعده غذا بخورند كه این وعده ها شامل سحر، افطار و شام است. در ماه مبارك رمضان استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل ۴ گروه اصلی غذایی یعنی نان و غلات، میوه ها و سبزیجات، گوشت و حبوبات، و تخم مرغ و لبنیات، برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیه‌ای بدن توصیه می شود. استفاده از خرما در ماه رمضان به‌خصوص در هنگام افطار برای تامین قند خون فرد روزه دار بسیار موثر است. روزه‌داران سعی كنند به جای غذاهای چرب و سرخ شده، از غذاهای آب پز و بخارپز شده استفاده كنند.

    دكتر مسعود كیمیاگر، متخصص تغذیه:
    نیازی به حذف‌ ‌هیچ یك از وعده‌های غذایی نیست. در ماه رمضان انسان دچار محدودیت یا محرومیت مواد غذایی‌ ‌نمی‌شود و احتیاج به ذخیره‌سازی مواد غذایی پیش از ماه رمضان وجود‌ ‌ندارد. با توجه به این كه در ماه‌ ‌رمضان یك وعده غذایی حذف می‌شود، همه افراد باید حداقل ۲۰ درصد كمتر از‌ ‌ماه‌های عادی غذا بخورند. با مصرف‌ ‌متعادل مواد غذایی در ماه رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربی‌های اضافه را پیدا‌ ‌می‌كند. تمامی روزه‌داران باید وعده سحری را در برنامه غذایی خود داشته باشند‌ ‌زیرا حذف این وعده سلامتشان را به خطر می‌اندازد.

    دكتر بزرگمهر،‌ دبیر انجمن تغذیه ایران:
    در ماه مبارك رمضان از مصرف بیش از حد غذاهای چرب و شیرین خودداری كنید. روزه داران هنگام افطار از مواد غذایی شیرین مانند زولبیا، بامیه و حلوا به مقدار زیاد مصرف نكنند زیرا باعث افزایش وزن می‌شود. انجام پیاده‌روی و ورزش در این ماه، توصیه می شود. همه افراد باید افطار خود را با آب ولرم باز كرده و پس از آن از نان، پنیر، گردو و غذاهای گرمی مانند آش استفاده كنند و حتما بین افطار تا شام یك تا ۲ ساعت فاصله بگذارند و حتما در این زمان آب فراوان بنوشند.
    میترا زراتی، كارشناس ارشد تغذیه و استاد دانشگاه:
    فعالیت زیاد نوجوانان روزه‌دار در ماه رمضان منجر به صرف‌ ‌انرژی بیشتر و افزایش تعریق در طی ساعات روز می‌شود و این می‌تواند زمینه‌ساز‌ ‌سوء تغذیه خفیف یا شدید باشد. بهترین ورزش‌ها در طول این ماه، شنا و پیاده‌روی پس از صرف افطار است چرا كه این ورزش‌ها از گرفتگی عضلات‌ ‌و بروز یبوست پیشگیری می‌كنند.

    شیده فتاحی، واحد‌‌ ‌آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ و صنایع غذایی كشور :
    اگر در ماه مبارك رمضان دچار یبوست هستید‌ ‌می‌توانید از خورشت‌های ملین مثل خورشت آلو و دیگر خورشت‌های سبزی‌دار‌ ‌استفاده كنید. خوردن انواع سبزی‌های خام و پخته و میوه‌های خیسانده‌ ‌مانند آلو و انجیر به بهبود این وضعیت كمك می‌كند. مصرف روغن زیتون به‌ ‌همراه سالاد نیز در پیشگیری از یبوست موِثر است. خوردن چای پررنگ ، قهوه و‌كاكائو موجب پیدایش حالت یبوست می‌شود. مصرف آب كافی برای رفع یبوست و دفع‌ ‌سموم و مواد زائد بدن و انجام واكنش‌های بیولوژیكی داخل بدن مفید است. بعضی از روزه‌داران بدون سحری روزه می‌گیرند كه این‌ ‌امر موجب می‌شود نیازهای تغذیه‌ای تامین نشده و در نتیجه كمبود بیش‌ ‌از حد انرژی و سوخت ناقص چربی‌ها، تركیبات كتونی در بدن ایجاد كند‌ ‌كه منجر به ایجاد بوی بد دهان و سر درد و دردهای عضلانی می‌شود.
    دكتر افرا‌ ‌درخشی، متخصص تغذیه:
    مصرف نان، پنیر، سبزی‌ ‌و مایعات همراه خرما بهترین افطار به شمار می‌رود و صرف شام برای‌ ‌جلوگیری از ولع پس از افطار ۲ساعت بعد توصیه می‌شود‌.‌‌ علاوه بر‌ ‌افطار، در خصوص سحر نیز خوردن غذای كامل توصیه می‌شود. خوردن غذای سحر‌ ‌ضمن افزایش كارایی روزانه، از بروز صدمات سیستم‌ ‌عصبی، چشم و قلب جلوگیری می‌كند. سحری باید شامل یك وعده غذای كامل‌ ‌سبك و سرخ نشده باشد.
    دكتر‌ ‌برومند، فوق تخصص كلیه:
    بیماران كلیوی كه تحت درمان دیالیز‌ ‌قرار گرفته‌اند، باید از روزه گرفتن خودداری كنند‌.‌‌ با توجه‌ ‌به اینكه بیماران دیالیزی قدرت تطابق پرخوری و كم خوری را ندارند و‌‌ ‌بیشتر اوقات هم كم اشتها هستند، از نظر پزشكی، قادر به روزه گرفتن نیستند.
    دكتر كیوان دادخواه، متخصص‌‌ ‌جراحی كلیه و مجاری ادراری :
    با توجه به اینكه در‌ ‌ماه مبارك رمضان، افراد در معرض كم آبی شدید قرار گرفته و مواد زائد با غلظت‌ ‌بالا در ادرارشان دفع می‌شود، بنابراین در این ماه برای پیشگیری از تشكیل سنگ‌های كلیه و سیستم ادراری، باید مبادرت به مصرف مایعات بیشتری در سحر و‌‌ ‌افطار نمایند‌.‌‌ همچنین، افرادی كه تشكیل سنگ‌های ادراری در آنها‌ ‌فعال بوده و بیش از دو سنگ ادراری ظرف مدت ۶ ماه داشته‌اند و یا هم اكنون‌ ‌دارای سنگ ادراری هستند، بهتر است موارد احتیاط را در زمینه مصرف مایعات‌ ‌رعایت نمایند‌.‌‌ اما روزه‌دارانی كه فقط یك‌ ‌نوبت سنگ ادراری درمان شده داشته‌اند، به شرط مصرف‌‌ ‌آب فراوان بین افطار تا سحر می توانند روزه بگیرند.

    دكتر مصطفی نجفی، فوق تخصص روان پزشكی كودك و‌ ‌نوجوان:
    روزه‌داری در بیماران مبتلا به اختلالات روانی خفیف علاوه بر جنبه های‌ ‌مذهبی، به عنوان یك شیوه روان درمانی و تغییر رفتار‌ ‌محسوب شده و سلامت روانی آنها را تقویت می‌كند. البته بیماران مبتلا به‌ ‌اختلالات روانی در صورت روزه‌داری، باید علاوه بر تغذیه مناسب، برنامه‌‌ریزی خاصی برای مصرف داروهای خود در افطار و سحر نیز داشته‌ ‌باشند‌.‌‌ درصورتی كه این بیماران در مرحله بهبود، از تغذیه‌ ‌مناسب برخوردار نباشند از نظر مكانیسم‌های تطابق روانی ضعیف‌تر ‌عمل كرده و به خوبی نمی‌توانند با تغییرات حاصله از نظر سبك‌ ‌زندگی روزانه در این ماه كنار بیایند. در نتیجه با عود و یا‌ ‌تشدید علائم بیماری مواجه می‌شوند كه به همین دلیل توصیه می‌‌‌شود این قبیل بیماران از روزه‌داری مستمر یك ماهه خودداری‌ ‌كنند‌.‌‌ اما روزه‌داری برای بیماران‌ ‌مبتلا به اختلالات روانی حاد، نه تنها مضر است بلكه از لحاظ شرعی نیز‌ ‌منع دارد.

    برگرفته از : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

  2. 2 کاربر از Boye_Gan2m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    در وعده‌های سحری و افطاری از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ كردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند و شكر خودداری شود.

    روزه باید با چای، آب جوش یا شیرگرم و خرما یا كشمش باز شود و سپس یكی از غذاهای نان، پنیر و سبزی، شامی، انواع كوكو، فرنی یا شیر برنج میل شود.
    با فاصله دو ساعت بعد از افطار باید یكی از غذاهای سوپ، آش، حلیم، خوراك لوبیا، عدسی، خوراك سبزیجات با كمی نان به همراه ماست و خیار و یا دوغ و سبزی خوردن یا سالاد به مصرف برسد.
    بلافاصله بعد از شام از مصرف چای خودداری شود چون جذب آهن را كاهش می‌دهد و بهترست به عنوان دسر بعد از شام از میوه‌ها مخصوصا مركبات حاوی مقادیر بالایی ویتامین ث هستند استفاده كنند زیرا جذب آهن در بدن را افزایش می‌دهد و در متابولیسم طبیعی بدن و تولید برخی از هورمونها نقش ویژه‌ای دارد، تا پایان شب و هنگام خواب از میوه‌ها، چای كم رنگ، و سایر مایعات به ویژه آب استفاده شود.
    وعده سحری بهتر است مثل وعده‌ ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود انواع چلوخورشت‌ها و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات به همراه مرغ، ماهی یا گوشت و سبزی‌های تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد و ماست برای این وعده مناسب است، بلافاصله بعد از اتمام سحری از نوشیدن چای اجتناب شود زیرا باعث كاهش جذب آنها می‌شود .
    همچنین چای باعث افزایش ادرار و دفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی در طول روز می‌شود.

  4. این کاربر از Boye_Gan2m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  5. #3
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    1 ـ هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد نوشابه و مانند این ها جداً خودداری کنید. به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کنید.
    2 ـ افطار را با خوردن خرما ، کشمش، عسل و به طور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید. به این ترتیب اشتها کنترل می شود و زیاده خوری کم‌تر پیش می‌آید.


    3 ـ خوردن چای شیرین کم رنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم کم‌روغن در آغاز افطار مناسب است.
    4 ـ نان و پنیر و سبزی (ضد عفونی شده) و یا نان و پنیر و مغز گردو نیز خوب است.
    5 ـ سبزی را در افطار میل کنید. سبزی در سحری گاهی منجر به تشنگی در طول روز می‌شود.
    6 ـ از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.
    7 ـ در زمان بین افطار تا سحر، البته با رعایت فاصله با غذا، آب کافی بیاشامید.
    8 ـ حتماً برای صرف سحری، کمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا، بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید. حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید، آب، چای، شیر و مانند این‌ها را فراموش نکنید.
    9 ـ از خوردن تنقلات فراوان خودداری کنید.
    10 ـ حتماً در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل کنید. علاوه بر میوه‌جات فصل، از خیسانده برگة آلو، زردآلو، انجیر و مانند این ها هم می توان به عنوان میوه استفاده کرد. گوجه فرنگی هم می تواند نقش میوه را داشته باشد.
    11 ـ اگر در ماه رمضان دچار یبوست می‌شوید. علاوه بر میوه از خورش‌های ملین مثل خورش آلو و خورش‌های سبزی‌دار بیشتر استفاده کنید.
    12 ـ در طول زمان امساک (روزه) از رفتن به حمام داغ، خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بی‌حالی می‌شود خودداری کنید.
    13 ـ معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای خشن را ندارد، لذا خوردن غذاهای سهل الهضم و تقریباً نرم برای افطار مناسب‌تر است.
    14 ـ اگر تخم مرغ میل می کنید در درجه اول به صورت آب‌پز سفت و در درجه دوم به صورت نیم‌بند (به شرط آن که سفیده آن منعقد شده باشد و زرده کمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل کنید. تخم مرغ نیمرو زیان بخش بوده و همچنین دیر هضم‌تر از تخم مرغ آب‌پز است.
    15 ـ سالاد (بدون پیاز) مکمل خوبی برای غذاها در ماه مبارک رمضان است.
    16 ـ بادنجان، فلفل و سایر ادویه‌ها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز می‌شود.
    17 ـ آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیان بخش است.
    18 ـ اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیت‌های بدنی، در طول روزه‌داری زیاد عرق کردید، نمک از دست رفته توسط عرق را، به صورت‌های مختلف در افطار و سحر جبران کنید.
    19 ـ از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی که برای شما ناراحتی به وجود می‌آورد لااقل در ماه رمضان خودداری کنید.
    20 ـ کله‌پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد می‌شود. لذا بهتر است میل نکنید ولی اگر مایلید میل کنید به صورت کم آب، کم نمک و آن هم در افطار میل کنید.
    21 ـ مصرف نوشابه‌های گازدار به طور کلی و در ماه مبارک رمضان به طور خاص ممکن است موجب تحریک در معده به خصوص معده افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) شود.
    22 ـ در ماه مبارک بیش از سایر اوقات به بهداشت دهان و دندان توجه کنید. حتماً بعد از صرف افطاری و سحری دندان‌های خود را به دقت مسواک کنید. مسواک را طوری در لیوان قرار دهید که قسمت موئین آن بیرون بماند و زود خشک شود.
    23 ـ سیگار، دشمن سلامت شما و هم‌نشینان شما و باعث آزار مردم و انجام چند گناه آشکار است. به برکت معنویت ماه رمضان برای ترک دائمی این عادت زیان‌بخش و مایة اذیت انسان‌ها تصمیم بگیرید و از خدا کمک بخواهید. هم‌چنین شیطان را از روشن کردن مجدد سیگار مایوس کنید.

  6. این کاربر از Boye_Gan2m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  7. #4
    داره خودمونی میشه remigolian's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2006
    محل سكونت
    khoramabad
    پست ها
    136

    پيش فرض

    مقاله تمرین کردن در این ماه برای ورزشکاران بخصوص ورزشکاران قدرتی نوشته آقا مجید دالوند هم هستش دوست عزیز
    در همین انجمن سرج کنید ÷یدا می کنید

  8. #5
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    مقدمه

    در ماه مبارک رمضان ، رژيم غذايي ما نبايد به نسبت قبل خيلي تغيير کند و در صورت امکان بايد ساده باشد . رژيم غذايي همچنين بايد طوري تنظيم شود که بر روي وزن تأثير زيادي نداشته باشد . البته اگر فرد دچار اضافه وزن مي باشد ، ماه رمضان فرصت مناسبي است تا وزن به حالت طبيعي برگردد .

    با توجه به ساعات طولاني ناشتا بودن ، بايد غذاهايي را مصرف کنيم که به کندي هضم مي شوند مثل غذاهاي حاوي فيبر زياد . غذاهاي ديرهضم معمولاً چند ساعت در دستگاه گوارش مي مانند در حاليکه غذاهاي سريع الهضم فقط 1 تا 2ساعت در معده باقي مي مانند .



    غذاهاي دير هضم


    غذاهاي دير هضم عبارتند از : حبوبات و غلات مثل جو ، گندم ، جو دوسر ، لوبيا ، عدس ، آرد،‌ غلات برنج با پوست و غيره ( که کربوهيدراتها ناميده مي شوند ) .
    غذاهاي سريع الهضم


    غذاهاي سريع الهضم عبارتند از : غذاهايي که حاوي قند ، آرد سفيد و غيره هستند ( که به اين گروه کربوهيدراتهاي تصفيه شده گفته مي شود ).
    غذاهاي فيبردار


    غذاهاي حاوي فيبر عبارتند از : غذاهاي حاوي سبوس ، گندم سبوس دار ، غلات و حبوبات ، سبزيها مانند لوبياي سبز ، نخود ،‌ذرت ،‌ اسفناج ، برگ چغندر ، ميوه هاي با پوست ، ميوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجير ،‌ آلو خشک ، بادام و غيره .
    غذاهاي مصرفي بايد در حالت تعادل با يکديگر باشند . و از همه گروههاي غذايي مثل ميوه ، سبزيجات ،‌گوشت ، مرغ ، ماهي ، نان ، حبوبات و محصولات لبني در رژيم غذايي بايد وجود داشته باشد . غذاهاي سرخ شده بايد محدود شوند زيرا باعث عدم هضم ، سوزش سردل و اختلال در وزن مي شوند .
    از چه چيزهايي پرهيز کنيم ؟


    1 - غذاهاي سرخ کردني و چرب
    2- غذاهاي حاوي قند زياد
    3 - خوردن غذاي زياد بخصوص هنگام سحر
    4 - خوردن چاي زياد هنگام سحر ، چاي باعث افزايش ادرار شده و از اين طريق نمک هاي معدني که در طول روز بدن به آنها نياز دارد دفع مي شوند .
    5 - سيگار : اگر شما نمي توانيد سيگار را به يکباره قطع کنيد از هفته هاي قبل از ماه رمضان شروع به مصرف کم آن کنيد .
    چه غذاهايي را مصرف کنيم ؟


    1 - مصرف کربوهيدراتهاي مرکب در سحر که مدت طولاني تري هضم مي شوند و باعث مي شوند که شما کمتر گرسنه شويد .
    2- حليم يک منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهائي است که دير هضم مي شود .
    3- خرما يک منبع عالي قند ،‌فيبر ، کربوهيدرات ، پتاسيم و منيزيوم مي باشد .
    4- مغز بادام غني از پروتئين و فيبر بوده و حداقل چربي را دارا مي باشد .
    5- موز يک منبع خوب پتاسيم ، منيزيوم و کربو هيدرات مي باشد .
    6-مصرف زياد آب يا آب ميوه در صورت امکان در فاصله بين افطار و زمان خواب باعث تأمين آب مورد نياز بدن مي شود .
    يبوست


    يبوست مي تواند باعث ايجاد بواسير و شقاق هاي دردناک مقعد شود و باعث سوء هاضمه به همراه نفخ مي شود .
    علل يبوست : مصرف کربوهيدراتهاي تصفيه شده ، مصرف کم آب و ميزان ناکافي فيبر در غذا از علل عمده يبوست مي باشند .
    درمان : اجتناب از مصرف زياد کربوهيدراتهاي تصفيه شده ، افزايش مصرف آب ، استفاده از سبوس در نانها ، استفاده از آردهاي قهوه اي .
    سوء هاضمه و نفخ


    علل : پرخوري ، مصرف زياد غذاهاي چرب و سرخ شده ، غذاهاي تند و غذاهايي که ايجاد نفخ مي کنند مثل تخم مرغ ،‌ کلم ، عدس ،‌ نوشابه هاي گازدار
    درمان : از پرخوري اجتناب کنيد ، آب ميوه يا آب بنوشيد . از غذاهاي سرخ کردني اجتناب کنيد .
    ضعف ( افت فشار خون )


    علائم :افزايش تعريق ، ضعف ، خستگي ، کم شدن انرژي ، سرگيجه بخصوص هنگام برخاستن ، ظاهر رنگ پريده و احساس افتادن علائم افت فشار خون مي باشند که بيشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق مي افتد .
    علل : مصرف کمتر مايعات و کاهش مصرف نمک
    درمان : به مکانهاي گرم نرويد و مصرف نمک و مايعات را افزايش دهيد .
    توجه : افت فشار خون بايد با گرفتن فشار خون در هنگام بروز علائم تأييد شود . افراد داراي فشار خون بالا ممکن است در طول ماه رمضان نياز به تنظيم مجدد داروهاي خود توسط پزشک داشته باشند .
    سردرد


    علل : عدم مصرف کافئين و تنباکو ،‌انجام کار زياد در طول روز ، کم خوابي و گرسنگي که معمولاً در طول روز بيشتر شده و در انتهاي روز بدتر مي شود . سردرد وقتي با افت فشار خون همراه شود مي تواند منجر به سردرد شديد و حالت تهوع قبل از افطار شود .
    درمان : در طول يکي دو هفته قبل از ماه رمضان بصورت تدريجي کافئين و تنباکو را قطع کنيد . چاي سبز و بدون کافئين ممکن است جايگزين خوبي باشد . همچنين برنامه خود را در طول ماه رمضان طوري ترتيب دهيد تا خواب کافي داشته باشيد .
    کاهش قند خون


    ضعف ، سرگيجه ، خستگي ،‌کاهش تمرکز ،‌ تعريق زياد ، احساس لرز ، عدم توانائي براي فعاليت هاي فيزيکي ، سردرد ، طپش قلب از علائم کاهش قند خون مي باشند .
    علل در افراد غير ديابتي :خوردن مقدار زياد قند مثل کربوهيدراتهاي تصفيه شده مخصوصاً در هنگام سحر باعث مي شود که بدن مقدار زيادي انسولين توليد کرده و باعث افت قند خون بشود .
    درمان :خوردن غذا هنگام سحر و محدود کردن نوشيدني ها و غذاهاي حاوي قند .
    توجه : افراد ديابتي ممکن است به تنظيم مجدد داروهاي خود در ماه رمضان احتياج داشته باشند و بايد با پزشک خود مشورت کنند .
    انقباضات عضلاني


    علل:مصرف ناکافي غذاهاي حاوي کلسيم ، پتاسيم و منيزيوم
    درمان :خوردن غذاهاي غني از مواد معدني فوق براي مثال : سبزيجات ، ميوه جات ، محصولات لبني ، گوشت ، خرما
    توجه : افراد تحت درمان فشار خون بالا و افراد دچار سنگ کليه بايد با پزشک خود مشورت کنند .
    زخم معده ،‌ سوزش سردل ، التهاب معده


    افزايش سطح اسيد در معده خالي در ماه رمضان باعث تشديد مسائل فوق مي شود . اين شکل بصورت احساس سوزش در ناحيه معده و زير دنده ها ظاهر شده و مي تواند بطرف حلق گسترش يابد . غذاهاي تند ، قهوه و کوکاکولا اين حالت را بدتر مي کنند .
    درمانهاي طبي براي کنترل سطح اسيد در معده وجود دارند وافراد مبتلا قبل از روزه گرفتن بايد با پزشک خود مشورت کنند .
    سنگ کليه


    سنگ کليه ممکن است در افرادي که آب کم مي نوشند ايجاد شود . بنابراين مصرف زياد مايعات براي جلوگيري از تشکيل سنگ ضروري مي باشد .
    درد مفاصل


    علل : در طول ماه رمضان که نمازهاي بيشتري خوانده مي شود فشار روي مفاصل زانو افزايش مي يابد . در افراد مسن و يا افراد دچار التهاب مفاصل اين مسئله باعث درد ، سفتي ، تورم و احساس ناراحتي مي شود . درمان : وزن را کم کنيد تا زانوها مجبور نباشند وزن بيشتري را تحمل کنند . قبل از ماه رمضان اندام تحتاني را ورزش دهيد تا براي فشار اضافي وارده آماده باشند . آمادگي بدني باعث مي شود تا نماز راحت تر خوانده شود

  9. #6
    آخر فروم باز mehraria's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    پست ها
    1,212

    پيش فرض

    اهمیت تغذیه در ماه رمضان


    همزمان با حلول ماه مبارک رمضان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اطلاعیه نکات تغذیه‌ای را در این ماه اعلام و هموطنان را به رعایت این نکات دعوت کرد.
    در این اطلاعیه آمده است: در ماه رمضان به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آب‌پز، بخارپز و کبابی استفاده کنید.
    همچنین بر ضرورت استفاده از پنج گروه اصلي غذايي(نان و غلات+ میوه‌ها+ سبزی‌ها+ گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ+ شیر و لبنیات) تأکید فراوان شده است.
    افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه نیستند، ملزم به استفاده از سه وعده غذایی هستند که این وعده‌ها شامل افطار، شام و سحر است، البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد. بهتر است غذای مصرفی در سحر، ویژگی وعده ناهار در سایر ایام سال را داشته باشد.

    مصرف شير گرم و فرني يا شير برنج در هنگام افطار مناسب است.
    همچنين استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ، آش، حليم بدون روغن و مايعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املا‌ح فرد روزه دار مي شود .
    استفاده از سبزي ها و ميوه ها در هنگام افطار و در فاصله زماني بين افطار تا سحر به دليل اينكه منبع خوبي از فيبر هستند، براي دستگاه گوارش‌ بسيار مفيد است و مانع بروزيبوست مي شود.
    مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي شود، زیرا با تحريك ترشح انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتيجه كاهش قند خون مي شود .
    همچنين مصرف مواد غذايي حاوي قندهاي ساده مثل شيريني و شكلا‌ت در وعده سحري موجب مي شود شخص زودتر گرسنه شود .
    براي تامين آب مورد نياز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدريج انواع ميوه، چاي كمرنگ و ساير مايعات به ويژه آب نوشيده شود.
    افطار خود را با كمي آب گرم و يا چاي آغاز کرده و پس از آن مي توان از خرما يا كشمش استفاده كنند، زيرا اين دو سبب كنترل اشتها مي شود.
    مصرف خرما در ماه مبارك رمضان در تنظيم قند خون بسيار مفيد است.
    به جاي مصرف انواع شيريني ها مانند زولبيا و باميه كه فقط حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي ويتامين ها و املا‌ح هستند، از مواد غذايي طبيعي‌شيرين مثل خرما، كشمش و انواع ميوه استفاده شود.
    مصرف آب زياد به هنگام صرف افطار سبب اختلا‌ل در هضم مواد غذايي مي‌شود. همچنين مصرف مقدار زياد آب پس از صرف سحري نيز توصيه نمي شود.
    از مصرف غذاهاي چرب و سرخ كردني و غذاهاي حاوي مقادير زياد قندهاي‌ساده مانند قند و شكر پرهيز شود.
    از نوشيدن بيش از حد چاي در وعده سحري اجتناب شود، زيرا چاي باعث افزايش ادرار و از دست رفتن نمك هاي معدني بدن مي شود.
    از مصرف تنقلا‌ت زياد در فاصله افطار تا سحر پرهيز شود.اين مواد موجب مي شود به هنگام سحر به دليل پر بودن معده ميل به غذا كاهش پيدا كند.

  10. این کاربر از mehraria بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  11. #7
    آخر فروم باز mehraria's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    پست ها
    1,212

    پيش فرض

    توصيه هاي غذايي براي روزه داران




    اگرچه براي روزه داران واقعي فوايد روزه و آثاري كه بر جسم آنها دارد هدف اصلي نيست ، اما به هرحال در روايات بر اين نكته تاکيد شده است كه گذشته از آثار معنوي، روزه ماه رمضان در سلامت جسمي روزه داران هم مؤثر است. اما نبايد فراموش كرد كه تنها در شرايطي مي توان انتظار داشت كه روزه دار سلامت جسم و روح را به دست آورد كه مطابق اصول صحيحي باشد. مثلاً روزه مي تواند با كاهش وزن بدن، سبب كاهش فشار بر مفاصل استخواني پا، كمر و ساير اندام شود؛ البته در صورتي كه شخص روزه دار در خوردن افطاري و سحري طوري زياده روي نكند كه بعد از پايان ماه رمضان اضافه وزن پيدا كند. رعايت توصيه هاي زير مي تواند به يك روزه داري سالم كمك كند.
    توصيه هايي براي افطار


    1 – بيشتر انرژي بدن بايد با خوردن سحري تامين شود. پس افطار را سبك بخوريد تا شكم سنگين نشود.
    2 – غذاي افطار بايد سبك و پركالري بوده و سريع هضم شود. مثل: خرما ، شله زرد، مقداري كمي شير و چاي كمرنگ. شما هم حتماً از غذاهاي كم حجم استفاده كنيد تا به معده فشاري وارد نشود.
    3 – بهتر است با چاي شيرين و خرما روزه خود را باز كنيد و حتي المقدور از نوشيدن آب زياد بپرهيزيد؛ چون اين كار باعث بي حالي، ضعف و درد معده خواهد شد.
    غذاي افطار بايد سبك و پركالري بوده و سريع هضم شود. مثل: خرما ، شله زرد ، مقداري كمي شير و چاي كمرنگ.


    4 – موقع افطار مايعات زيادي مصرف نكنيد؛ چرا كه مصرف مايعات در اين زمان، سبب سوء هاضمه مي شود، اگرچه در ساعات بعد از افطار نوشيدن آب زياد مفيد است.
    5 – در زمان افطار و سحر از خوردن غذاهاي پرچرب خودداري كنيد.
    توصيه هايي براي سحري


    1 – فراموش نكنيد كه پرخوري در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگي در ساعات انتهايي روز جلوگيري نمي كند، بلكه در ساعات ابتدايي بعد از سحر، فشار زيادي را به معده و دستگاه گوارشي فرد وارد مي كند كه سبب بروز علائمي نظير سوء هاضمه، درد و نفخ معده مي شود.
    2 – در ماه رمضان سعي كنيد شب ها زود بخوابيد تا بتوانيد سحر به موقع ( تقريباً 5/1 ساعت قبل از اذان صبح ) بيدار شويد. با اين روش از ورود مقدار زيادي غذا و مايعات به معده و تجمع آنها جلوگيري مي كنيد و هضم غذا نيز راحت تر خواهد بود.
    3 – بيدار نشدن براي سحري كاملاً اشتباه است و در طولاني مدت سبب ضعف و بي حالي روزه داران خواهد شد.
    4 – در سحر از مواد غذايي پروتئين دار ( تخم مرغ، حبوبات ، لبنيات و گوشت ) استفاده كنيد و به جاي نوشيدن آب زياد، ميوه هاي آب دار بخوريد.
    5 – مايعات توصيه شده براي سحري بايد به تدريج نوشيده شوند. يك ليوان آب ميوه و يك ليوان شربت عسل يا قند اثر مفيدي خواهد داشت.
    در سحر از مواد غذايي پروتئين دار ( تخم مرغ ،حبوبات ، لبنيات و گوشت ) استفاده كنيد و به جاي نوشيدن آب زياد، ميوه هاي آب دار بخوريد.


    6 – رژيم غذايي سحر بهتراست شامل مواد غذايي متنوع باشد. اين نكته براي نوجوانان اهميت بيشتري دارد و بايد از مواد غذايي قندي، پروتئين دار و پر انرژي استفاده كنند.
    7 – از مصرف نمك زياد خودداري كنيد، چون نمك زياد سبب دفع مايعات از بدن و احساس تشنگي در ساعات روز خواهد شد. با يك رژيم غذايي معمولي، نمك كافي به بدنتان خواهد رسيد و نيازي به مصرف نمك اضافي نيست.
    8 – بعد از خوردن سحري حتي الامكان نخوابيد، چون وضعيت درازكش، سبب برگشت مواد به مري و ترش كردن مي شود و گذشته از آن فرداي آن روز احساس خوبي نخواهيد داشت. اين كار در دراز مدت باعث سوزش سردل و بيماري " رفلكس معده و مري " مي شود. در اين بيماري غذا از معده و مري بر مي گردد و به اصطلاح احساس " ترش کردن" را گويند.
    توصيه هايي ديگر براي روزه داران


    1 –اول ساعات بعد از سحري و سپس ساعات بعد از افطار به ترتيب براي مطالعه دانش آموزان و دانشجويان وقت مناسبي است.
    2 – ورزشكاران در ماه رمضان نسبت به افراد عادي نياز بيشتري به پروتئين ، قند و ويتامين ها دارند. بايد حدود 3 ساعت بعد از افطار ورزش را شروع کرد تا غذاي مصرف شده فرصت هضم پيدا كند. بين خوردن غذا و شروع ورزش بايد فاصله اي باشد كه جريان خون بتواند به راحتي به عضلات بدن برسد.
    3 – درماه رمضان تمرينات ورزشي سبك تر باشد، زيرا بدن نمك و آب زيادي در جريان ورزش از دست مي دهد و در ورزش هاي شديد منجر به ضعف شديد بدن مي شود. ورزشكار بايد تا سحر به تدريج مايعات زيادي مصرف كند كه نيازهاي بدنش تامين شود.
    4 – خرما ، سوپ، سبزيجات و شير براي افطار ورزشكاران توصيه مي شود.
    5 – در صورتي كه فردي بعد از افطار قصد تمرين ورزش سنگين يا مسابقه ورزشي را دارد بهتر است قبل از شروع مسابقه، هنگام افطار از گوشت، زرده تخم مرغ و ماهي استفاده كند. مصرف مايعات فراوان از جمله آب ميوه ها قبل از ورزش هم مناسب است.
    6 – ميزان انرژي تامين شده از پروتئين در ورزشكاران بايد حدود 15 درصد و حداكثر 20 درصد باشد؛ چون پروتئين زياد، مناسب نيست و سبب توليد مواد زايد در خون و احساس خستگي در حين ورزش مي شود.

    منبع : ماهنامه دنياي تغذيه

  12. #8
    آخر فروم باز mehraria's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    پست ها
    1,212

    پيش فرض

    سحری را حذف نکنید

    روزه یکی از عبادات بسیار خوب اسلام است که علاوه بر فواید فراوان روحی، در صورتی که درست اجرا شود، می‌تواند سلامت جسمی فرد را نیز تضمین کند. ولی متاسفانه در برخی موارد به دلیل عدم رعایت نکات کلیدی در روزه‌داری، نه تنها افراد نمی‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند، بلکه دچار مشکلات جانبی خواهند شد که چندان سودمند نیست.
    یکی از نکاتی که روزه‌داران باید به آن دقت کنند این است که هرگز وعده سحری را حذف نکنند، زیرا این مساله به خصوص برای افرادی که فعالیت ذهنی دارند (دانش‌آموزان) و یا کارگرانی که فعالیت بدنی زیادی دارند بسیار حائز اهمیت است.
    علاوه بر آن به دلیل فاصله زمانی بین وعده سحری و افطار و برای جلوگیری از گرسنگی و تشنگی در طول روز بهتر است از تمام گروههاي غذايي در وعده سحری استفاده شود:
    مصرف میوه و سبزی تازه، علاوه بر تامین ویتامین‌ها و مواد مغذی، مقدار فيبر بالایی را نیز به بدن می‌رساند که هم از يبوست جلوگیری می‌کند و هم قسمتی از آب مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌کنند.
    بهتر است در وعده سحر از مواد حاوی كلسيم مثل پنیر و شير استفاده شود. نان‌های سبوس دار نیز گزینه بسیار مناسبی برای وعده سحری هستند.
    در وعده سحر می‌توان سالادی متشکل از سبزی‌های برگ سبز (كاهو ، خيار و سبزی‌های معطر) به همراه مواد غذایی حاوی ويتامين C نظیر گوجه فرنگی، فلفل دلمه، ليمو ترش و همچنین هویج رنده شده یا جوانه گندم به همراه 1 یا 2 عدد گردو یا اندکی روغن زیتون استفاده کرد.
    مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه و مواد غذایی شیرین در فاصله کمی، روزه‌دار را گرسنه می‌کنند، زیرا قندهای ساده ای که دراین مواد وجود دارند، سریع‌تر وارد جریان خون می شوند و با تحریک ترشح انسولین(هورمون کاهش دهنده ی قند خون که از لوزالمعده ترشح می شود)، قند خون را پس از مدتی کاهش می‌دهند.

    در وعده سحر استفاده از غلات و حبوبات نیز سودمند است؛ مثلاً مصرف عدسی به همراه روغن زیتون، گلپر و لیمو ترش گزینه بسیار مناسبی است، البته به شرطی که از مشکلات گوارشی رنج نبرید و اکیداً توصیه می شود که حتماً حبوبات را قبل از مصرف دو بار خیس کرده و آب آن را عوض کنید و پس از صرف چنین غذا‌هایی بهتر است یک استکان کوچک عرق نعناع یا عرق رازیانه مصرف کنید.
    همچنین نوشیدن مقدار زیاد چای در وعده سحری از ترس تشنگی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، زیرا زیاد نوشیدن چاي موجب افزایش دفع ادرار و از دست رفتن املاح معدنی بدن می‌شود. برای جلوگیری از بروز تشنگی، مصرف آب، چای کمرنگ، آب میوه، میوه‌ها و سبزی‌های آب دار، شیرکم‌چرب و ... به خصوص در افراد مسنی که روزه می‌گیرند بسیار اهمیت دارد.
    در خاتمه بهتر است ذکر کنیم که چنانچه روزه‌داری بر اساس اصول کلی بهداشتی انجام شود، باعث ایجاد تعادل در چربي هاي خون و کاهش كاهش وزن اضافي و دفع سموم بدن و تعدیل فشار خون می‌گردد و در کل وضعیت سلامت افراد بهبود چشم‌گیری خواهد یافت.

    -=-=-=-=-=-=-=-==-
    صدف کوه کن
    Last edited by mehraria; 25-09-2007 at 14:03.

  13. #9
    آخر فروم باز mehraria's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    پست ها
    1,212

    پيش فرض

    مصرف ميوه در سحري، از تشنگي جلوگيري مي كند




    مصرف ميوه يا آب ميوه تازه هنگام سحر از تشنگي در طول روز جلوگيري مي كند. همچنين براي جبران كمبود ميزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، مي توان از مقداري سوپ يا آش هنگام افطار استفاده كرد.
    در ادامه آمده است: مايعات را مي توان در مدت زمان افطار تا سحر مورد استفاده قرار داد. در اين صورت هنگام سحر ضرورتي وجود ندارد كه از چند ليوان اب يا از مقدار زيادي چاي براي رفع تشنگي در طول روزه داري استفاده كرد.
    مينا مينايي، كارشناس ارشد دفتر بهبود تغذيه ي جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت و درمان افزود:نبايد دسرها و شيريني ها را که حاوي شكر فراوان هستند، به مقدار زياد مصرف کرد و بهتر است به جاي آنها از خرما و توت که داراي قند طبيعي و همچنين املاح و ويتامين هستند، استفاده نمود.
    وي با بيان اين كه روزه داران بايد از خوردن غذاهاي شور هنگام سحر خودداري كنند، زيرا تشنگي را در طول روز افزايش مي دهد، ادامه داد: بايد از خوردن غذاهاي بسيار سرد يا بسيار گرم و نيز از نوشيدن آب سرد در ابتداي افطار خودداري شود و در صورت رفع تشنگي مي توان از آب گرم، چاي يا شير گرم استفاده كرد.
    همچنين مصرف زياد غذاهاي ترش و شور، شير، ميوه و سبزيجات خام و برنج نيز در ازدياد ترشح اسيد معده و درنتيجه ايجاد سوزش و درد معده و اثني عشر دخالت دارند.
    مبتلايان به زخم معده و اثني عشر و ناراحتي روده بهتر است از غذاهايي استفاده كنند كه هضم شان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود كه از جمله ي اين غذاها مي توان به غذاهاي كبابي و خورشتي، انواع سوپ كم چرب، آب ميوه ها، نان، پنير و ماست به مقدار كم اشاره كرد.
    استرس و فشار عصبي روحي ، داشتن گروه خوني O، وجود ميكروب هليكوباكترپيلوري، مصرف قهوه و الكل از عوامل تشديد كننده زخم معده و اثني عشر هستند.

    منبع:مهر

  14. #10
    آخر فروم باز mehraria's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    پست ها
    1,212

    پيش فرض

    چند خبر در مورد تغذيه در ماه رمضان






    نخوردن سحري موجب سردرد مي‌شود

    دكتر حسن مظفري متخصص تغذيه درباره نخوردن ‌سحري در ماه مبارك رمضان گفت: از نظر تغذيه‌اي روزه بي سحري توصيه نمي‌شود . در افرادي که بي‌سحري روزه مي‌گيرند ، کمبود بيش از حد انرژي باعث مي شود، بدن از منابع چربي براي تامين انرژي استفاده کند و در اثر سوخت ناقص چربي ها ، ترکيبات ستوني در بدن ايجاد مي شوند که منجر به ايجاد بوي بد دهان، سردرد، دردهاي عضلاني مي‌شوند و فرد احساس مي‌كند كه سالم نيست.
    دكتر افرا درخشي متخصص تغذيه نيز گفت: صرف سحري براي همه روزه‌داران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروري بوده و سحري بايد شامل يك وعده غذاي كامل براي هر فرد باشد.
    يك روزه‌دار در طول روز با كمبود آب و نمك‌ها يا الكتروليت و قند مواجه است، بنابراين در هنگام افطار به نحو شايسته‌اي اين كمبودها بايد جبران شود. شروع افطار با مايعات گرمي مانند آب، چاي، شير، سوپ سبزيجات به همراه چند عدد خرما مناسب است.
    وي افزود: مصرف نان، پنير، سبزي و مايعات، به همراه خرما بهترين افطار به شمار مي‌رود و صرف شام به منظور جلوگيري از ولع بعد از افطار دو ساعت بعد توصيه مي‌شود. اما درمورد نوجوانان و افرادي كه تازه به سن تكليف رسيده‌اند (چون در دوران رشد هستند ) بايد افطار و شام در يک وعده با هم خورده شوند. غذاي شام بايد شامل مواد گوشتي، مرغ، ماهي، تخم مرغ، سالاد و ماست باشد.
    كشمش و خرما جايگزين زولبيا و باميه شود

    يك متخصص تغذيه توصيه كرد كه به جاي مصرف زولبيا و باميه در ماه مبارك رمضان، كشمش و خرما را كه از سودمندترين قندهاي طبيعي هستند ، مصرف کنند كه اثرات جانبي بسيار كمي هم دارند.
    دكتر مظفري در مورد مصرف و توليد بسيار بالاي زولبيا، باميه و نقل و نبات در ماه رمضان گفت: بايد مصرف شيريني بخصوص شيريني‌هايي مصنوعي متعادل باشد، چون مصرف بيش ار حد قند در بروز بيماري هاي قلبي و عروقي نقش دارد و به نسبت افزايش مصرف آن ، بدن از دريافت مواد غذايي ديگر محروم مي‌شود.
    وي درمورد فوايد و مضرات مصرف غذاهايي نظير سوپ و آش در هنگام افطار گفت: اينكه برخي افراد هنگام افطار غذاهاي بسيار ساده‌اي نظير آش و سوپ مصرف مي‌كنند و بعد از چند ساعت شام مي‌خورند، بد نيست چون دستگاه گوارش ابتدا با حجم كمي از غذا آماده فعاليت مي‌شود و از ميزان عطش نيز كاسته مي‌شود و بدن با دست آوردن حالت ثبات آماده شام مي‌شود؛ اما اينكه برخي از همان ابتدا افطار و شام را با هم مصرف مي‌كنند و يك دفعه مواد غذايي بسياري را وارد دستگاه گوارش مي‌كنند زياد مطلوب نيست و روش اول بسيار بهتر است.
    زنان شيرده روزه‌دار مواد غذايي با كيفيت بخورند

    دکتر مظفري در پاسخ به اين سوال كه زنان شيرده روزه دار چه نكات غذايي را بايد رعايت كنند، گفت: چون بخش عمده‌اي از مواد غذايي كه زنان شيرده مصرف مي‌كنند، وارد شير شده و به كودك مي‌رسد، نيازهاي تغذيه‌اي آنها بالا مي‌رود. لذا براي شيردهي موفق نيازمند مصرف مواد غذايي بيشتري از نظر كمي و كيفي هستند و در صورت روزه‌دار شدن بايد هنگام سحر و افطار، مواد غذايي را با كميت و كيفيت مطلوبي مصرف كنند تا لطمه‌اي به كودك وارد نشود.


    نمي‌توان براي همه افراد در ماه رمضان يك الگوي تغذيه‌اي واحد پياده كرد

    يك متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد اعتقاد دارد كه در ماه مبارك رمضان نمي‌توان براي افراد يك الگوي تغذيه‌اي واحد پياده كرد.
    وي اظهارداشت: هرگونه نياز بدن به غذا بايد تامين شود كه حجم آن را خود فرد تعيين مي‌كند. لذا افرادي هستند كه در وقت سحر نمي‌توانند غذا بخورند، به هر حال بايد غذا به اندازه مورد نياز مصرف شود و اگر بتوانيم آگاهي مردم را نسبت به منابع غذايي مواد مغذي افزايش دهيم ، مي‌توانيم سلامت بدن را حفظ نماييم.
    اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد به سحري به عنوان وعده مهمي در ماه رمضان اشاره كرد و گفت: بايد سحري غذاي كاملي باشد زيرا در طول روز بدن به پروتئين نيازمند است كه مي‌توان با قرار دادن گوشت، برنج، حبوبات و سبزيجات در سحري پروتئين‌هاي مورد نياز بدن را تامين كرد.
    براي شروع افطار بهتر است از خرما، شير گرم يا چاي استفاده شود تا معده به آرامي كار خود را شروع كند يا بهتر است از مايعات و موادي مثل شله زرد استفاده كرد.
    بيماران گوارشي از گرفتن روزه خودداري كنند

    چنانچه بيماران گوارشي در حين روزه‌داري دچار علائمي چون دل درد خصوصا هنگام ظهر شوند، نشانه فعاليت بيماري بوده و بايد از روزه‌داري پرهيز كنند.
    دكتر علي فاني متخصص بيماري هاي گوارشي در مورد تغذيه افرادي كه براي اولين بار روزه مي‌گيرند، گفت : غذاها خصوصا در موقع افطار بايد سبك، نسبتا كم حجم و پركالري باشند، مثل لبنيات، عسل، خرما، برخي از شيريني‌هاي ساده و مواد پروتئيني مثل گوشت و پرهيز از مصرف غذاهاي پرحجم و نفاخ به دليل استراحت معده در شب و نيز پرهيز از غذاهاي چرب، سرخ كرده و چاشني‌ها.
    وي افزود: يك سوپ مناسب براي افطار، يك پيش غذاي مناسب است چون آب بدن را تامين مي‌كند و هضم خوبي دارد، ولي آش رشته كه هم كشك دارد و هم سنگين و نفاخ است بايد مصرف نشود.
    وي در مورد روزه گرفتن افرادي كه به بيماري‌ گوارشي مبتلا هستند، گفت: افرادي كه مبتلا به زخم هاي فعال سيستم گوارشي فوقاني مثل معده و اثني عشر هستند، ترجيحا از روزه‌داري معاف هستند چون روزه داري با تشديد ترشح اسيد معده منجر به فعال سازي زخم و عوارضي چون خونريزي مي‌شود.
    سنگ كليه بيماري نيست كه مانع روزه‌داري شود

    بيماران مبتلا به سنگ كليه مي‌توانند با نوشيدن 8 ليوان آب يا مايعات در فواصل افطار تا سحر روزه بگيرند.
    دكتر روشني متخصص بيماري هاي كليوي تاكيد كرد: سنگ كليه بيماري نيست كه مانع روزه‌داري شود.
    وي ‌افزود: همانطور كه به چنين بيماراني در ايام غير از ماه رمضان توصيه مي‌شود 8 ليوان آب يا مايعات بنوشند، در ماه رمضان هم با تقسيم دفعات نوشيدن آب و مايعات در ساعات بين افطار تا سحر، مي‌توانند روزه خود را بگيرند.
    وي توصيه كرد كه افراد از نوشيدن نوشابه‌هاي گازدار در ابتداي افطار بپرهيزند، چرا كه اين نوشابه‌ها هم موجب كمبود كلسيم در بدن و هم باعث تورم معده و ايجاد سيري كاذب مي شوند.


    * منبع : سايت ايسنا ( خبرگزاري دانشجويان ايران )

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •