تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 2 از 2

نام تاپيک: روغن زیتونی که نباید مصرف شود!

  1. #1
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض روغن زیتونی که نباید مصرف شود!

    روغن زیتونی که نباید مصرف شود!






    عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون ایران گفت: روغن زیتون‌ پومیس - روغن تفاله زیتون - است که به صورت قاچاق وارد بازار می‌شود و از نظر استانداردهای کشورمان قابلیت مصرف انسانی ندارد.

    به گزارش خبرنگار ایسنا در منطقه مرکزی، نادر جلالت در همایش اصلاح الگوی مصرف روغن که در دانشکده علوم پزشکی ساوه برگزار شد، اظهار کرد: روغن تفاله زیتون در بازار به قیمت‌های بالا به فروش می‌رسد و به صورت غیرقانونی و آن هم از نوع روغن زیتون پومیس، از تفاله زیتونی بدست می‌آید که یک بار روغن‌کشی شده و با روغن زیتون بکر مخلوط می‌شود و غیر قابل مصرف انسانی است.

    جلالت رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن انتهای گلو را بسوزاند و بوی میوه زیتون احساس شود.

    وی تاکید کرد: مردم باید بدانند که زیتون‌های سیاهی که توسط سولفات آهن به رنگ تیره درآمده است را به هیچ وجه خریداری و مصرف نکنند.

    عضو شورای ملی زیتون در مورد روش تشخیص روغن زیتون خالص فرابکر گفت: نخست آنکه رنگ آن باید زرد تا زرد مایل به سبز باشد. دوم اینکه بوی میوه از جمله بوی سیب، گوجه فرنگی، میوه زیتون یا علف تازه بدهد که البته در این دو روش امکان تقلب با افزودن اسانس‌های مختلف وجود دارد.

    وی ادامه داد: روش سوم مهم‌ترین روش تشخیص بوده و تاکنون کسی نتوانسته در این زمینه تقلب کند و به تست چشایی مربوط است. بدین صورت که شما یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در دهان خود می‌ریزید، آن را در داخل دهان می‌چرخانید و با استشمام هوا آن را پایین می‌برید باید پس از چند ثانیه در انتهای گلو تلخی و تندی حس شود که گلو را می‌سوزاند و گاهی ممکن است از شدت تندی فرد به سرفه بیفتد. درست پس از یک دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود؛ ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند.

    جلالت در ادامه با مقایسه میزان مصرف زیتون در جهان و ایران گفت: متوسط مصرف سرانه روغن زیتون در جهان 500 گرم است در حالی که سرانه مصرف این محصول در ایران حدود 200 گرم است.

    وی با بیان اینکه برای حفظ سلامتی باید همراه غذا و نه قبل یا بعد از آن چند عدد زیتون مصرف شود، افزود: هزینه برای سلامتی، بهترین پس‌انداز برای انسان است.

    جلالت با بیان اینکه یکی از دلایلی که مردم از روغن زیتون خیلی کم استفاده می‌کنند قیمت بالای آن است، گفت: گران‌ترین وسایل ارتباطی و یا تزئیناتی را برای خود و خانواده تهیه می‌کنیم اما حاضر نیستیم از روغن زیتون که برای سلامتی ما مفید است، استفاده کنیم.

    وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امراضی از قبیل بیماری‌های قلبی و عروقی با استفاده از روغن پالم تشدید می‌شود، افزود: از مجموع یک میلیون و 250 هزار تن روغن وارداتی به کشور 750 هزار تن آن روغن پالم است.

    به گفته جلالت واردات این میزان روغن پالم نتیجه سودجویی‌هایی است که انجام شده و سلامت انسان را تهدید می‌کند، چرا که این روغن، اسید اشباع بالایی داشته و به همین دلیل هم نسبت به سایر روغن‌ها، آسیب بیشتری را به انسان وارد می‌کند.

    عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون ایران در خصوص نحوه صحیح حمل زیتون پس از برداشت نیز گفت: به‌دلیل عدم آگاهی، باغداران بعد از برداشت، زیتون را در گونی‌های 50 تا 100 کیلویی ریخته و نگهداری می‌کنند که سبب پایین آمدن کیفیت آن می‌شود.

    به گفته وی زیتون برداشت شده باید در سبدهای با ارتفاع حداکثر 30 سانت حمل شود تا ضمن هوادهی به زیتون‌ها از کیفیت آن کاسته نشده و در اثر فشار، روغن آن از گونی خارج نشود.

    انتهای پیام

  2. #2
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض چگونه روغن زیتون طبیعی را بشناسیم/ روغن تفاله زیتون نخوریم



    عضو هیأت مدیره شورای ملی زیتون در گفت‌وگو با فارس:
    چگونه روغن زیتون طبیعی را بشناسیم/ روغن تفاله زیتون نخوریم

    عضو هیأت مدیره شورای ملی زیتون با بیان اینکه حجم قابل توجهی از روغن‌های قاچاق وارد شده به کشور را روغن تفاله زیتون (پومیس) تشکیل می‌دهد، گفت: روغن طبیعی زیتون زرد رنگ و بوی علف تازه یا گوجه فرنگی می‌دهد.






    نادر جلالت عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، گفت: روغن زیتون به چند دسته فرابکر، بکر، معمولی، تصفیه شده و روغن زیتون تفاله زیتون یا پومیس تقسیم می‌شود.
    وی افزود: روغن زیتون فرابکر که به اکسیر سلامتی معروف است بهترین نوع روغن زیتون و بدون استفاده از ماده شیمیایی تهیه می‌شود.
    عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون تصریح کرد: روغن زیتون بکر در درجه بعدی کیفیت بعد از روغن زیتون فرابکر قرار دارد و روغن زیتون معمولی از نظر کیفیت در سطحی پایین‌تر از دو نوع قبلی قرار می‌گیرد.
    جلالت تصریح کرد: روغن زیتون تصفیه شده یا بی‌بو در پخت و پز کاربرد دارد و اکثر خواص آن برای اینکه به ذائقه مردم خوش بیاید، گرفته شده است.
    وی در مورد روغن تفاله زیتون گفت: این روغن به نام پومیس معروف است و روغن استحصال شده در آن به وسیله حلال‌های شیمیایی از تفاله‌های زیتون به دست می‌آید.
    جلالت اظهار داشت: بعد از استحصال روغن زیتون از روغن حجم قابل توجهی تفاله باقی می‌ماند و بین 2 تا 7 درصد روغن زیتون دارد که روغن آن توسط ماده‌ای به نام هگزان استحصال و مصرف آن هم بسیار خطرناک است.
    وی افزود: حجم قابل توجهی از روغن‌های قاچاق را به ارزانی، روغن پومیس تشکیل می‌دهد که در مناطق مرزی هم به وفور یافت می‌‌شود.
    عضو هیئت مدیره شورای ملی با بیان اینکه پومیس به معنای تفاله است و روی شیشه‌های وارداتی روغن زیتون هم این کلمه قید شده ، تصریح کرد: روغن تفاله زیتون یا همان روغن پومیس در برخی فروشگاه‌ها عرضه و مردم ندانسته به جای روغن زیتون آن را مصرف می‌کنند.
    وی افزود: در خارج از ایران روغن تفاله زیتون را با روغن فرابکر مخلوط و آن را در سرخ‌کردنی‌ها با حجم زیاد مصرف می‌کنند.
    جلالت تصریح کرد: روغن زیتونی قابل مصرف است که به صورت طبیعی استحصال شده و میوه آن از درخت چیده شده باشد، ضمن اینکه تحت شرایط روغن کشی شود که هیچ‌گونه مواد شیمیایی به آن اضافه نشود.
    * روش تشخیص روغن زیتون طبیعی
    وی در مورد نحوه تشخیص روغن زیتون اظهار داشت: روغن زیتون طبیعی بویی شبیه علف تازه، سیب و گوجه فرنگی دارد و رنگ آن زرد یا زرد مایل به سبز است.
    جلالت با بیان اینکه در دو مورد مذکور برای تشخیص روغن زیتون با اضافه کردن اسانس و رنگ امکان تقلب وجود دارد، گفت: راه سوم برای تشخیص روغن زیتون فرابکر به این گونه است که یک قاشق از روغن زیتون را در دهان ریخته و آن را در دهان بچرخاند و سپس به همراه هوا آن را پایین دهید، بعد از لحظه‌ای در انتهای گلو احساس تلخی، تندی و تیزی شدید که ممکن است منجر به سرفه شود، می‌کنید و سپس بلافاصله این مزه‌ها رفع و به یک مزه بسیار خوب که انگار خوشمزه‌ترین غذای دنیا را خورده باشد، تبدیل می‌‌شود.
    عضو هیئت مدیره شورای عالی زیتون در مورد روغن تصفیه شده گفت: برای تهیه روغن زیتون مرغوب یا فرابکر باید میوه زیتون را بین 24 تا 48 ساعت در سبدهایی با ارتفاع 30 سانت به کارخانه منتقل کرد و تحت عملیاتی خاص روغن آن استحصال شود.
    وی افزود: بی‌دقتی در نحوه نگهداری زیتون، ریختن آن به مدت طولانی داخل گونی و طولانی شدن زمان انتقال آن به کارخانه‌ها منجر به کهنگی، متصاعد شدن بو بد و کپک زدن زیتون می‌شود.
    عضو شورای عالی زیتون با بیان اینکه اصلاح زیتون بو دار از همین زیتون‌های کهنه آمده، گفت: زیتون‌های کهنه منتقل شده به کارخانه‌ها تصفیه شده و بوی آن گرفته می‌شود و در مراحل انجام این عملیات بخش قابل توجهی از خاصیت آن از بین می‌رود.
    وی در پاسخ به این سؤال که آیا روغن زیتون برای سرخ‌کردن مناسب است، گفت: بهترین روغن برای سرخ کردن روغن زیتون است، اما باید حرارت آن کم و مدت سرخ‌کردن طولانی باشد.
    انتهای پیام/ب

  3. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •