بررسي امكان استفاده از گل صافي حاصل از ضايعات كارخانه هاي قند در تغذيه مرغان تخمگذار
آذربايجاني عليرضا,مشرف شهاب الدين,اسديان اكبر
اين آزمايش به منظور ارزيابي اثرات جايگزيني گل صافي (گل كربنات كلسيم) حاصل ازضايعات كارخانه هاي توليد قند با پودر صدف در جيره غذايي روي عملكرد و صفات كمي و كيفي تخم مرغ در مرغان تخم گذار به اجرا درآمد. در اين آزمايش، گل صافي به دو شكل معمولي (پودري) و پلت شده و هر كدام نيز در سطوح صفر، 75،50،25 و 100 درصد جايگزين پودر صدف گرديد. بنابراين نه تيمار (جيره غذايي) و هر تيمار در سه تكرار در طي سه دوره 28 روزه در نظر گرفته شد. مصرف خوراك و وزن تخم مرغ به طور هفتگي و صفات كمي و كيفي تخم مرغ ها به طور ماهانه اندازه گيري شد. نتايج آزمايش نشان داد جايگزيني گل صافي به جاي پودر صدف تا سطح 50 درصد به شكل پودري، اختلاف معني داري را در صفات مصرف غذا، وزن تخم مرغ، توليد توده اي و ضريب تبديل غذايي نسبت به شاهد (سطح صفر درصد جايگزيني) ايجاد نكرد. در حالي كه جايگزيني فراتر از سطح 50 درصد پودر گل صافي، موجب كاهش معني دار توليد توده اي و تعداد تخم مرغ و افزايش ضريب تبديل غذايي نسبت به شاهد گرديد. اما در تمام سطوح گل صافي پلت شده، اختلاف معني داري براي اين صفات با شاهد، مشاهده نگرديد. جايگزيني گل صافي به جاي پودر صدف به هر دو شكل پودري و پلت و در تمام سطوح جايگزيني تاثير معني داري بر شاخص هاي كمي و كيفي تخم مرغ نداشت. اين آزمايش نشان داد، مناسب ترين سطح جايگزيني گل صافي به جاي پودر صدف به هر دو شكل پودر يا پلت، سطح 50 درصد جايگزيني مي باشد.