تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 3 از 3

نام تاپيک: «هرشل» برای همیشه خاموش شد

  1. #1
    حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island
    پست ها
    2,577

    پيش فرض «هرشل» برای همیشه خاموش شد


    تیم کنترل زمینی روز دوشنبه 17 ژوئن (27 خرداد) با تخلیه مخزن سوخت، دستور قطع تمامی ارتباطات را برای تلسکوپ فضایی هرشل ارسال کرد.


    به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تلسکوپ هرشل با آینه 3.5 متری، یکی از پر قدرت‌ترین رصدخانه های فضایی جهان محسوب می‌شد که در طی چهار سال فعالیت، تصاویر و داده‌های در طول موج قرمز تهیه و به زمین مخابره کرده بود که به دانشمندان برای درک بهتر نحوه تکامل ستارگان و کهکشان کمک کرد.

    مأموریت علمی تلسکوپ هرشل ماه آوریل (فروردین ماه) همزمان با اتمام هلیوم مایع بعنوان خنک کننده ابزار تلسکوپ پایان یافته بود و با تخلیه کامل مخزن سوخت، این ماهواره بطور کامل خاموش شد.

    آخرین دستور برای خاموش شدن همیشگی تلسکوپ فضایی هرشل از مرکز عملیات فضایی اروپا (Esoc)‌ در دارمشتات آلمان ارسال شد.

    اکنون این تلسکوپ در فاصله 2.14 میلیون کیلومتری از زمین در حال حرکت آرام در اطراف خورشید است.

    تلسکوپ فضایی هرشل در سال 2009 میلادی به همراه تلسکوپ Planck Surveyor به فضا پرتاب شد؛ مأموریت تلسکوپ دوم که رصد قدیمی ترین نورهای کائنات است، تا ماه اکتبر (مهرماه) ادامه خواهد داشت.


  2. 6 کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    پروفشنال HoseinKing's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2013
    محل سكونت
    My Home
    پست ها
    586

    پيش فرض شکارچی اروپایی سیارات رسما مُرد


    با اعلام رسمی مرگ تلسکوپ اروپایی کوروت، اولین نسل از تلسکوپ‌های فضایی کاوشگر سیارات فراخورشیدی به پایان کار خود رسید ولی شکار سیارات فراخورشیدی تازه شروع شده است.

    مجید جویا: یکی دیگر از بزرگ‌ترین شکارچیان سیارات هم به خاطره‌ها پیوست، و اولین دوره کشف سیارات از فضا رسما به پایان رسید. ماموریت COROT که از افتخاراتش، کشف اولین سیاره سنگی خارج از منظومه شمسی بود، با خرابی یک کامپیوترش به طور رسمی به پایان رسید.
    با پایان احتمالی عمر تلسکوپ کپلر ناسا در اردیبهشت ماه امسال و حال هم مرگ رسمی کوروت، جستجوی سیارات بیرون منظومه شمسی از این به بعد و تا پیش از ارسال فضاپیمای بعدی کاوشگر سیارات در سال 2013/1392، فقط به کمک تلسکوپ‌های زمینی انجام می‌شود.
    در ماه نوامبر/آبان سال گذشته، یک خرابی در آخرین کامپیوتر باقیمانده کوروت به این معنی بود که دیگر دوران دریافت اطلاعات از تلسکوپ 27 سانتی‌متری آن به پایان رسیده است.ماهواره اما در تماس با زمین باقی ماند، و مدیران ماموریت مدت‌ها امیدوار به برقراری دوباره این ارتباط به کمک مرکز زمینی ماندند.
    اما چند روز پیش اولیویه لامارل از سازمان فضایی فرانسه، CNES، که کوروت را هدایت می‌کرد، گفت: «تمام تلاش‌ها ناموفق بود، در نتیجه تصمیم گرفتیم که عملیات را متوقف کنیم»
    به گفته لامارل، این تلسکوپ دو برابر ماموریت اولیه‌اش که 3 سال بود عمر کرد، در نتیجه قطعا یک موفقیت بوده است. از زمان پرتاب تلسکوپ در سال 2006/1385، کوروت بیش از 30 سیاره تایید شده و تقریبا 100 سیاره احتمالی را کشف کرده است. حتی با این وجود، شکارچیان سیارات از رفتن آن ناراحت هستند، این گفته مالکوم فریدلاند از آژانس فضایی اروپا ESA است. او می‌گوید: «ما همیشه ناامید می‌شویم. آن قدر از ماموریتی مانند کوروت چیز یاد گرفتیم که همیشه می‌خواهیم آن را تمدید کنیم».
    کوروت در مداری به دور زمین قرار دارد، ولی هزینه فرستادن فضانوردان در ماموریتی شبیه ماموریت تعمیر هابل، خیلی بیشتر از هزینه پرتاب یک تلسکوپ جدید است. به همین دلیل قرار است سفینه به آرامی پایین بیاید و در جو زمین بسوزد.
    پیشگامان سیارات
    داشتن شکارچیان سیارات هم بر روی زمین و هم در فضا، برای تهیه یک تصویر کامل‌تر از سیارات بیرونی حیاتی است.

    تلسکوپ‌های فضایی می‌توانند ستارگان کم نورتر را راحت‌تر ببینند، و به همین دلیل هم بود که هم کپلر و هم کوروت، به این خوبی می‌توانستند سوسو‌های اندک در نور ستارگان را تشخیص بدهند و متوجه عبور یک سیاره از مقابل آنها شوند. هم‌زمان تلسکوپ‌های زمینی، بهتر می‌توانند تکان تکان خوردن ستارگان را در اثر جاذبه سیاراتی که به دور آنها می‌چرخند تشخیص دهند. اندازه گیری تغییرات در هنگام عبور سیاره به تعیین اندازه سیاره منجر می‌شود، در حالی که با اندازه گیری تکان تکان خوردن ستاره، می‌توانیم جرم سیاره را براورد کنیم. از جمع این دو می‌توانیم چگالی و ترکیبات احتمالی سیاره را براورد کنیم.
    هم آژانس فضایی اروپا و هم ناسا در نظر دارند که نسل بعدی شکارچیان سیارات خود را در سال 2017 /1396 به فضا پرتاب کنند. ماهواره اروپایی توصیف‌گر سیارات ، موسوم به CHEOPS، دنیای شناخته شده را در جستجوی نشانه‌های حیات کاوش خواهد کرد. همزمان، ماهواره کاوش سیارات گذرای ناسا، به نام TESS، به دنبال دیگر سیاراتی خواهد گشت که از مقابل ستارگان خود عبور می‌کنند. و تمرکز خاصی بر روی سیارات کوچک سنگی در اطراف ستارگان نزدیک به ما خواهد داشت.
    تا زمان پرتاب این تلسکوپ‌ها، اخترشناس‌ها مشغول جستجو در میان حجم انبوه داده‌هایی خواهند بود که کوروت و کپلر جمع آوری کرده‌اند. به گفته لامارل، این ماموریت همچنین سبب ظهور چندین رصدخانه جدید برای جستجوی سیارات بیرونی شده است.
    فریدلاند می‌گوید: «کارهای زیادی باید انجام شوند. این یک حوزه جدید است؛ تنها 20 سال عمر دارد. ما کم کم داریم درک می‌کنیم که سیاراتی که باید کاوش کنیم، تا چه حد متنوعند».

  4. 5 کاربر از HoseinKing بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  5. #3
    پروفشنال Raـــــ Hـــــ Za's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2013
    پست ها
    551

    پيش فرض یک تلسکوپ فضایی دیگر خاموش شد

    ناسا اعلام کرد تلسکوپ فضایی قدیمی خود را پس از 10 سال رصد صدها میلیون کهکشان درطول 10 میلیارد سال کیهانی از کار انداخته است.





    به گزارش مهر
    ، ناسا در حالی این تلسکوپ فضایی را از کار انداخته است که 10 روز پیش نیز سازمان فضایی اروپا، تلسکوپ فضایی هرشل را برای همیشه بازنشسته کرد.

    اوپراتورهای شرکت Orbital Sciences در دولس آمریکا دیروز - شنبه - فرمان خاموشی را به کاوشگر تحول کهکشانی ارسال کرد.

    "جف هیز" مدیر برنامه GALEX ناسا در واشنگتن گفت: این کاوشگر که به اختصار GALEX نامیده می شد دستاورد قابل توجهی بود. این کاوشگر کوچک، کهکشانهایی را در نور فرانبفش نقشه برداری و مطالعه می کرد که ما نمی توانستیم با چشم خود در بخش عمده ای از آسمان ببینیم.

    تلسکوپ فضایی GALEX که در سال 2003 به فضا پرتاب شده بود می توانست دستکم 65 سال دیگر نیز در مدار زمین بماند پیش از آنکه به زمین سقوط کرده و در اتمسفر زمین بسوزد.

    GALEX پیش از دستور خاموشی نهایی که دیروز صادر شد، توانسته بود به اهداف خود دست یافته و سه بار زمان ماموریت خود را تمدید کند.

    این تلسکوپ فضایی در آخرین سال ماموریتش، بخش های بزرگی از آسمان را از جمله قلب روشن کهکشان راه شیری را اسکن، ستاره های منفجر شده موسوم به ابرنواختر را شناسایی و چگونگی تغییر مناطق کیهانی مانند مرکز کهکشانهای فعال را در طول زمان نظارت کرده بود.

    کری اریکسون مدیر این برنامه در آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا با اشاره به اینکه داده های سال گذشته این ماموریت قرار است امسال منتشر شود اظهار داشت اگرچه ماموریت GALEX به پایان رسیده است اما اکتشاف های علمی آن ادامه خواهد یافت.

  6. 3 کاربر از Raـــــ Hـــــ Za بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •